4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 16 χτένια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές ξηρό σέρυ
- 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα χτένια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κουρκουμά. Ξαναρίχνουμε τα χτένια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.