2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μικρά Ασία
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι πλυμένο
- 2 1/2 ποτήρια ζωμό κρέατος
- 1 φωλιά φιδέ
- 3 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές βουτύρου το φιδέ μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.