

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
- 5 ποτήρια νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- κανέλα
- 1 καλά γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι, 1 κουταλιά για κάθε πιάτο σούπας
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ καλά το ρύζι με το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσει, μετράμε την ποσότητα του ζωμού ανάλογα με τα πιάτα που θέλουμε να φτιάξουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό. Αποσύρουμρ την κατσαρόλα από τη φωτιά και σε ένα μπολ διαλύουμε σε λίγο ζεστό ζουμί από τη σούπα τόσες κουταλιές ταχίνι όσα πιάτα θέλουμε να φτιάξουμε. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.