Συστατικά
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
- 2 κρόκοι
- 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
Για τη παρασκευή της γέμισης:
- 3 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 1 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη
- 3 κουταλιές νερό
- 2 κουταλιές μαύρο ρούμι
Για την γαρνιτούρα:
- 3/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- φλούδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μας ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε τους κρόκους με τόσο παγωμένο νερό όσο να γίνει το μείγμα μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε σε μια βαθιά φόρμα τάρτας 23 εκ. Τοποθετούμε την ζύμη για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Τρυπάμε την βάση της τάρτας παντού με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, σκορπίζουμε επάνω ξερά φασόλια και την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη ώσπου να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.