Τάρτα με ντομάτα και μποκοντσινι

Τάρτα με ντομάτα και μποκοντσινι Τάρτα με ντομάτα και μποκοντσινι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο κομματάκια
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές κρύο νερό
  • 5-6 ντοματάκια
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 8 μποκοντσίνι (220 γρ.), κομμένα φέτες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε αλεύρι και βούτυρο σε πολυμίξερ, δουλέψτε τα 10 δευτερόλεπτα να γίνουν σαν ψίχουλα. Ανακατέψτε αυγό και νερό σε μικρό μπολ. Με το μοτέρ να δουλεύει, προσθέστε τα σιγά-σιγά στη ζύμη, δουλέψτε να δέσουν. Βάλτε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε να γίνει λεία. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη, βάλτε τη στο ψυγείο 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C. Σε αλευρωμένη σανίδα, ανοίξτε τη ζύμη να χωρέσει σε φόρμα τάρτας 23 εκ. με έλασμα. Στρώστε τη στη φόρμα, κόψτε ό,τι περισσεύει. Κόψτε αντικολλητικό χαρτί στο ίδιο μέγεθος. Σκεπάστε τη ζύμη, απλώστε μια στρώση ξερά φασόλια ή ρύζι από πάνω. Ψήστε τη στο φούρνο 15 λεπτά, βγάλτε το χαρτί με τα φασόλια ή ρύζι. Ψήστε την άλλα 10 λεπτά να ροδίσει, αφήστε να κρυώσει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180°C.Κόψτε τα ντοματάκια στη μέση, πασπαλίστε τα με αλάτι, περιχύστε με λάδι. Βάλτε τα σε ταψί, το κομμένο μέρος προς τα πάνω, ψήστε τα στο φούρνο 15 λεπτά. Βάλτε τα στην τάρτα, το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Βάλτε φέτες μποκοντσίνι και κρεμμυδάκια ενδιάμεσα, πασπαλίστε με δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε την τάρτα 10 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε