Συστατικά
Για την ζύμη:
- 125 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 400 γρ. γάλα φρέσκο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 3 κρόκοι αυγών
- 40 κορν φλάουερ
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 100-150 γρ. φράουλες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- ζάχαρη για το κάψιμο
Εκτέλεση
Για την ζύμη:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε αυτή την ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε ζυμώνοντας ελαφρά την ζύμη και την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψους 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την μεμβράνη και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (κρόκους και το 1 αυγό). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την μαλακώνουμε χτυπώντας με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες φράουλες μέσα στην τάρτα, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και με τη βοήθεια μιας παλέτας καλύπτουμε όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας ένα είδος λοφίσκου (μπομπέ). Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο, ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.