4
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ικαρία
Συστατικά
- 1,5 κιλό Ταμπουρά (κολοκύθα)
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
- ψίχα ενός ψωμιού
- ξύδι
- λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες τον ταμπουρά (την κίτρινη κολοκύθα) και τον αλατίζουμε. Τον αφήνουμε λίγη ώρα στο σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του. Τον αλευρώνουμε ( αν θέλουμε, γίνεται και χωρίς αλεύρωμα) και τον τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προετοιμασία σκορδαλιάς:
Μουλιάζουμε την ψίχα ενός ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά.Βάζουμε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι και τα κοπανάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.Ρίχνουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ λάδι και ξύδι.