8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 1 συναγρίδα καθαρισμένη, περίπου 2 κιλά
- 150ml ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 750 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- 4 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε, το τοποθετούμε σε ταψί και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το μισό λάδι. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρώς στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρασί και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα και ψήνουμε στους 175°C για 1 ώρα περίπου.