8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 1 συναγρίδα, 2 κιλά περίπου καθαρισμένη
- 2 πρέζες δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 2-3 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
- 200ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λευκό ξηρό κρασί Σάμου
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το γεμίζουμε με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Σοτάρουμε ελαφρώς στο μισό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαντζουράνα. Το μισό από αυτό το μείγμα το βάζουμε σε ταψί και από πάνω το ψάρι. Το περιχύνουμε με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε στο ψάρι και το υπόλοιπο λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνουμε το ψάρι με το κρασί.