4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό συκώτι σε μπαστουνάκια
- 1 μαρουλιά
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τον άνηθο, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μαρούλι και το σπανάκι και αφήνουμε να βράσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε το συκώτι τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη λίγο μέχρι να είναι έτοιμο το συκώτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο χλυαρό νερό και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό απο το κρέας και περιχύνουμε τα συκωτάκια ανακατεύοντας καλά.