4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό συκωτάκια αρνίσια
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές κοφτές αλεύρι
- 1 ντομάτα πολτοποιημένη
- 50 γρ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε μπαστουνάκια. Βάζουμε σε ένα μπόλ τη ντομάτα, το σκόρδο, το ξύδι, το φύλλο δάφνης και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, προσθέτουμε το συκώτι, ανακατεύουμε πάλι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι. Αφαιρούμε από τη μαρινάδα το συκώτι ,το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανιζουμε. Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την μαρινάδα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.