Συκωταριά αρνίσια

Συκωταριά αρνίσια Συκωταριά αρνίσια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 συκωταριά αρνιού σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 κόκκοι μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια της συκωταριάς πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα συκωτάκια  μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα, μέχρι να πιουν το νερό τους. Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί. Τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσουν σιγά-σιγά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται με πιλάφι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε