4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε μικρά κομματάκια
- 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σε μικρά κομματάκια
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- ντομάτα
- μαύρο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- ζάχαρη
Για το πιλάφι:
- 2 φλιτζάνια ρύζι, πλυμένο
- 4 φλιτζάνια νερό
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το συκώτι και το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα και το γαρίφαλλο.Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, και την ζάχαρη. Σε ενα τηγάνι καίμε καλά το βούτυρο και καβουρντίζουμε το ρύζι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο καβουρντισμένο ρύζι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε ώσπου να πιει το ζουμί του, χωρίς να ανακατεύουμε. Τέλος, σερβίρουμε με τα συκωτάκια.