3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 ml κρασί Anthemis Σάμου (1 μπουκάλι)
- 20 σύκα μαύρα πλυμμένα (μέτρια στην ωρίμανση)
- 3-4 γαρύφαλλα
- 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Βράζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε με προσοχή τα σύκα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ώστε να μείνει λίγο σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.