Σύγκλινα με φασόλια

Σύγκλινα με φασόλια Σύγκλινα με φασόλια
20 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τα σύγκλινα:

  • 5 κιλά χοιρινό κρέας σε κύβους
  • 100 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό

Για τα φασόλια:

  • 500 γρ. φασόλια
  • 4 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα σύγκλινα:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, 3-4 εκατοστά η κάθε πλευρά. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 12 ώρες. Σε κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία το κρέας στο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε για περίπου μία ώρα να βράσει μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αποθηκεύουμε σε βάζα που να σκεπάζονται από το λίπος. Έτσι μπορούμε να το διατηρήσουμε για πολύ καιρό στο ψυγείο.

Για τα φασόλια:

Βράζουμε τα φασόλια σε καθαρό νερό, αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει να φουσκώσουν. Τα ξαφρίζουμε και μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα σύγκλινα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρώς με το λίπος από τα σύγκλινα. Προσθέτουμε τα καρότα, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε τα φασόλια, το μαϊντανό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε