0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αμαλιάδα
Συστατικά
- 2 κιλά κορυφή γάλακτος
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 3-4 κουταλιές αλεύρι άσπρο σιταρένιο
Εκτέλεση
Παίρνετε αυτό το μέρος του γάλακτος και το βάζετε σε κατσαρόλα με 1 κουταλιά αλεύρι. Το ανακατεύετε και επάνω ανεβαίνει το βούτυρο. Το παίρνετε με κουτάλα και το φυλάτε κάπου. Σ' αυτό που μένει προσθέτετε άλλη 1 κουταλιά αλεύρι και συνεχίζετε το βράσιμο. Ξαναβγαίνει στην επιφάνεια το βούτυρο και το ξαναμαζεύετε.
Την ίδια διαδικασία την επαναλαμβάνετε μια δυο φορές ακόμα, μέχρι να βγει όλο το Ρίχνετε μετά σ' αυτό που έχει μείνει καλαμποκίσιο αλεύρι (περίπου 2 φλιτζάνια) και το αφήνετε να βράσει, ενώ ανακατεύετε διαρκώς. Γίνεται μια πηχτή κρέμα. Εννοείται ότι, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο καλαμποκάλευρο για να μην είναι πολύ αραιή η κρέμα.
Το αδειάζετε σ' ένα ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο (200° C) να ροδίσει.
Τρώγεται κρύο ή χλιαρό.