0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 40 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κρόκοι αυγών
- 1000 γρ.γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη λίγη μαστίχα
- 20 γρ. ρυζάλευρο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με δυο φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, το σουρώνουμε. Τρίβουμε στο μπλέντερ τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο γάλα. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνοντας και το σουρωμένο ρύζι. Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα πριν να πάρει βράση. Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά μπολ. Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 λεπτά. Η κρέμα σερβίρεται κρύα.