Στρούντελ με λαχανικά νηστίσιμο

Στρούντελ με λαχανικά νηστίσιμο Στρούντελ με λαχανικά νηστίσιμο
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
25' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 μεγάλα φύλλα σπανάκι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο ψιλές φέτες
  • 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα φέτες
  • 2 μακρουλές μελιτζάνες (αργίτικες),κομμένες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 40 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα Βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί vegan 
  • 2 κουταλιές σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C. Με πινέλο, αλείφουμε ένα ταψί με λάδι. Πλένουμε το σπανάκι καλά, το αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.  Τοποθετούμε το σπανάκι, τα κρύα λαχανικά, βασιλικό και τυρί σε μια πλευρά του φύλλου κατά μήκος, 5 εκ. από την άκρη. Διπλώνουμε τις πλευρές πάνω στη γέμιση, διπλώνουμε την κοντή πλευρά από πάνω και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βάζουμε το στρούντελ, με την ένωση κάτω, στο έτοιμο ταψί, αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη  και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 25 λεπτά ώσπου να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε