Στρειδια με χαβιάρι και αγγούρι

Στρειδια με χαβιάρι και αγγούρι Στρειδια με χαβιάρι και αγγούρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 90-120 γρ. ολόκληροι σπόροι μαύρου πιπεριού
  • 250 γρ. αλάτι χοντρό
  • 240 γρ. φύκια
  • 24 μικρά στρείδια με κέλυφος
  • 45 γρ. χαβιάρι osetra
  • 1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους, ξεφλουδισμένο, σε μικρούς κύβους
  • 120 γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο σε μεγάλους κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί ξηρό
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τους σπόρους πιπεριού με το χοντρό αλάτι, το μοιράζουμε σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη και τοποθετούμε από πάνω τα φύκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ανοίγουμε τα στρείδια. Τοποθετούμε 6 κελύφη πάνω από τα φύκια σε κάθε σκεύος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230?C. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε σε 1 κουταλιά βούτυρο το αγγούρι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά. Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε σε 1 κουταλιά βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους υπόλοιπους κύβους βουτύρου, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Μοιράζουμε το αγγούρι σε κάθε κέλυφος και τοποθετούμε πάνω από το καθένα ένα στρείδι. Βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο για 2-3 λεπτά να ζεσταθούν αλλά χωρίς να μαγειρευτούν εντελώς τα στρείδια. Σερβίρουμε περιχύνοντας κάθε στρείδι με 1 κουταλιά σάλτσα και τέλος, λίγο χαβιάρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε