6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6 στρείδια με κέλυφος
- 100 γρ. σπανάκι
- 20 γρ. τρούφα κομμένη ζουλιέν
- 1 κρόκο αυγού
- 60 γρ. βούτυρο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σπανάκι σε λίγο βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Αχνίζουμε τα στρείδια, ώστε να ανοίξουν και στραγγίζουμε το ζωμό τους. Πλένουμε τα κελύφη και σε κάθε κέλυφος τοποθετούμε λίγο σπανάκι και ένα στρείδι. Χτυπάμε τον κρόκο και προσθέτουμε το ζωμό στρειδιών. Βράζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στα κελύφη την τρούφα και καλύπτουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 5-8 λεπτά.