

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
Εκτέλεση
Παίρνουμε μισό κιλό ροβίθια και τά βάζουμε στο νερό νά φουσκώσουν. Τά στραγγίζουμε και το άλατίζουμε. Βάζουμε στή φωτιά τό καβουρδιστήρι (πήλινο μικρό τσουκαλάκι) μέ άμμο ψιλή της θάλασσας ως τή μέση, νά κάψει. Ρίχνουμε τά ροβίθια και άνακατεύουμε μέ τό κουτάλι, ώσπου νά καβουρδιστοϋν. Κατεβάζουμε άπό τή φωτιά και τά κοσκινίζουμε μέ τό τρυπητό, γιά νά φύγει ή άμμος. Τρώγονται ζεστά.
Μ5 αύτόν τόν τρόπο έφτιαχναν τά στραγάλια τήν έποχή, πού δέν ύπήρχαν έτοιμα.