3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 στήθη χήνας, το καθένα περίπου 350 γρ.
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- λευκό κρασί
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1/2 κουταλιά αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τυλίγουμε το κάθε στήθος σε λαδόκολλα μαζί με 1/2 σκελίδα σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 250?C. Τα βγάζουμε από τη λαδόκολλα και αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη. Τα τοποθετούμε σε ταψί, χαμηλώνουμε τους βαθμούς και τα αφήνουμε για 8-10 λεπτά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σε τηγάνι ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα φύλλα δάφνης και τα υγρά που άφησαν στο ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο κρασί, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.