Στήθος χήνας με σταφύλι μοσχάτο και μηλόξυδο

Στήθος χήνας με σταφύλι μοσχάτο και μηλόξυδο Στήθος χήνας με σταφύλι μοσχάτο και μηλόξυδο
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 650 γρ. στήθος χήνας
  • 1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 ποτήρι κρασί τύπου μερλό
  • 1 πρέζα μαντζουράνα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές μηλόξυδο
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου
  • 40 ρόγες σταφυλιού μοσχάτο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την πέτσα από το στήθος και το κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το στήθος σε 6 φιλέτα και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μπάτη. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Περιχύνουμε με το ξύδι, το κρασί και προσθέτουμε τη μαντζουράνα. Μαρινάρουμε τουλάχιστον για 1 ώρα γυρνώντας και ανακατεύοντας κάθε τόσο το κρέας. Στεγνώνουμε τα φιλέτα, τα πανάρουμε με αλεύρι και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε βούτυρο με λάδι. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε το μηλόξυδο και το ζωμό. Βράζουμε λίγο ώστε να μειωθεί και στραγγίζουμε. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ και βράζουμε λίγο ακόμα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το σταφύλι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με λίγο αλάτι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε