Σταμνάτο του κηπουρού

Σταμνάτο του κηπουρού Σταμνάτο του κηπουρού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 κιλό πιπεριές χοντροκομένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ροζέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα από όλες τις πλευρές,  προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμη. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά ξεκινώντας από τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στο τέλος. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να βράσουν μαζί με το κρέας. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο ή σε μικρά ατομικά σκεύη και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε