

2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- σταφίδα τσαμπιά
- 5 λίτρα νερό αναμεμιγμένο με 1 1/2 κιλό στάχτη από ξύλα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη στάχτη και, όταν πάρει τέσσερις-πέντε βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη στάχτη να κατασταλάξει για λίγο και μετά σουρώνουμε το νερό με ψιλό σουρωτήρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και, όπως είναι χλιαρό, βουτάμε μέσα σε αυτό ενα-ενα, τα τσαμπιά με τις σταφίδες. Κατόπιν τα απλώνουμε σε ύφασμα και τα τοποθετούμε σε προσήλιο μέρος. Όταν στεγνώσουν, τα γυρίζουμε και από το άλλο μέρος για να ξεραθούν καλά. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε στον ήλιο πάνω σε πετσέτες. Καθαρίζουμε τις σταφίδες από τα κοτσάνια και τις διατηρούμε σε κλειστά δοχεία, καλά πατωμένες.