Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό φέτα
- 5 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεματάμε σε νερό βραστό για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν το νερό τους. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τυρί, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα, τα αλευρώνουμε και τα διπλώνουμε. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο, το οποίο να σκεπάζει τις άκρες του ταψιού, λαδώνουμε ξανά με ένα πινέλο, βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το οποίο να προεξέχει, βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε σε όλο το ταψί στο ίδιο επίπεδο (1,5 εκατοστό πάχος), κλείνουμε τις άκρες που προεξέχουν και από τα δύο φύλλα και τις λαδώνουμε. Απλώνουμε το τρίτο φύλλο, αν προεξέχει κόβουμε τα επιπλέον κομμάτια, το λαδώνουμε και το σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο. Κόβουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους. Χτυπάμε όσο λάδι μας περίσσεψε από το λάδωμα των φύλλων με 3 κουταλιές της σούπας νερό και με το μείγμα αυτό λαδώνουμε τους ρόμβους της πίτας. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου. Είναι έτοιμη όταν ροδίσει και όταν κουνώντας το ταψί ξεκολλάει.