0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2,5 κιλά σπανάκι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- αρωματικά χόρτα (καυκαλίθρες, κ.λπ.)
- 150 γρ. λάδι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Θα ετοιμάσετε τη σπανακόπιτα κατά τον ίδιο τρόπο, που κάνατε και την προηγούμενη, μόνο που θα παραλείψετε τα αυγά, το τυρί και το γάλα.Μπορείτε να κάνετε την πίτα με φύλλο που θα το ανοίξετε μόνοι σας. Ζυμώστε 1/2 κιλό αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλάτι. Ζυμώστε πολύ καλά, χωρίστε την σε 6 κομμάτια και πλάστε σαν μικρές πιτούλες.Αλείψτε 3 πιτούλες με λάδι και τοποθετήστε τη μία επάνω στην άλλη. Πιέστε τις να ενωθούν με τον πλάστη και ανοίξτε τις σε φύλλο.Κάντε το ίδιο και με τις υπόλοιπες 3 πιτούλες και ανοίξτε και το δεύτερο φύλλο.
Χρησιμοποιήστε το ένα φύλλο για να στρώσετε το ταψί και το άλλο για να σκεπάσετε τη γέμιση.