1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. πετροσωλήνες με τα υγρά τους
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ρίγανη
- 1 πρέζα βασιλικό
- 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γρ. σπαγγέτι βρασμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε το κρασί με το ζωμό από τους πετροσωλήνες και το ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Βράζουμε ώστε να μειωθεί και προσθέτουμε τους πετροσωλήνες. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.