

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 250 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες φιλέτο
- 4 πρέζες σχοινόπρασο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και έχουμε στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Για τη σάλτσα:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μαζί. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και σερβίρουμε.