4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές και τα πλοκάμια,πλυμένες σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. νερό
- 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φρέσκες σουπιές και κρατάμε σε ένα μπολάκι τα σακκουλάκια με το μελάνι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε τις σουπιές, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Όταν πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε το μελάνι. Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει μια πηκτή σάλτσα. Σερβίρονται κρύες, όπως όλα τα λαδερά.