4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πρέζες σχοινόπρασο
- 150ml ελαιόλαδο
- 100ml κρασί αρετσίνωτο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε και κρατάτε σε ένα μπολάκι τις σακούλες με το μελάνι τους, χωρίς να τις σπάσουμε. Σε κατσαρόλα ζεματίζουμε τις σουπιές, τις στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί τους και αφου κρυώσουν τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε και αυτές να σοταριστούν για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο λίγο το μελάνι για να μπορούμε να ελέγξουμε πόσο χρώμα θέλουμε να δώσουμε. Προσθέτουμε ζωμό, πιπέρι, αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο πηχτή, τη δένουμε.