4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά μαύρες σταφίδες
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- 3 ποτήρια νερό
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις πλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα ζεματίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Σε ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και προσθέτουμε λίγο ζωμό από τις σουπιές. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατόπιν προσθέτουμε τις σουπιές, αλάτι, ρίχνουμε το κρασί και αφού πάρει βράση προσθέτουμε λιγο ζωμό ακόμη. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό.