4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 8 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 καρότα
- λίγο σέλινο
- λίγο μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
Για τη σάλτσα:
- 2 λεμόνια, το χυμό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την πέτσα, τα μάτια, το στόμα και το κόκαλο από τις σουπιές. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος από μπροστά μέχρι πίσω. Βγάζουμε το σάκο με το μελάνι και τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις σουπιές με τα λαχανικά. Μόλις βράσουν τις αφαιρούμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Στραγγίζουμε το ζωμό και ετοιμάζουμε μια σάλτσα με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο μαιντανό.