Σουπιές και καλαμάρια με ρύζι

Σουπιές και καλαμάρια με ρύζι Σουπιές και καλαμάρια με ρύζι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε τετράγωνα
  • 1 ποτ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκ. ζαφορά

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, να σοταριστούν. Πλένουμε το ρύζι κάτω από καυτό νερό ενώ το έχουμε μέσα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίζει. Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και τα καλαμάρια, προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, σταφίδες και ζαφορά. Όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι, κατεβάζουμε τη φωτιά στο 1 και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Το αποσύρουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε