

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας σόδα
- 100 γρ. λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν.Μετά στραγγιστέ τα και πασπαλίστε τα με τη σόδα. Αφήστε τα να μείνουν με τη σόδα για 15 λεπτά, ξεπλύντε τα και βάλτε μέσα σε μία πετσέτα λίγα λίγα και τρίψτε τα να φύγουν τα φλούδια(εάν τα ρεβίθια είναι ήδη ξεφλουδισμένα, δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία).Πλύντε τα πολύ καλά σε άφθονο νερό και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα να βράσουν με μπόλικο νερό.Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ξαφρίστετα καλά και προσθέστε μετά το λάδι, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν.
Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.