0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 ποτ. κόκκινες φακές
- 2 κολοκύθια
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 2 κοφτές κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά προσθέτοντας 1 κρεμμύδι, σκόρδο και αλατοπίπερο. Φτιάχνουμε κεφτεδάκια, στο μέγεθος φουντουκιού, και τα σοτάρουμε με φρέσκο βούτυρο. Βράζουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, τα περνάμε από σήτα ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις. Σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με μπουκίτσες φρυγανισμένου ψωμιού.