0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζάνι ξερά φασόλια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
- 3 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 9 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 καρότο, χοντροκομμένο
- 1 ρέβα, χοντροκομμένη
- 2 πατάτες, χοντροκομμένες
- 1 κλωνάρι σέλερυ, χοντροκομμένο
- 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο φέτες
- 1/2 φλιτζάνι φασολάκια, τεμαχισμένα
- 1/2 φλιτζάνι μακαρόνι κοφτό
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα σε φλούδες, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια. Την επομένη τα σουρώνουμε, τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα σουρώνουμε ξανά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα φασόλια, τον ζωμό, το κρασί και σιγοβράζουμε σε για 2 ώρες. Ρίχνουμε το καρότο, την ρέβα, τις πατάτες, το σέλερυ, τον πελτέ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τα φασολάκια, το μακαρόνι και βράζουμε για 10-15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το μακαρόνι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.