0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια φακές
- 5 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 20 μεγάλα φύλλα σπανάκι, χωρίς κοιυσνη,κομμένα σε ψιλές λωρίδες
- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές για 1 ώρα, τις ξεπλένουμε, τις σοουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τις φακές, το κύμινο, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό, το νερό και σιγοβράζετ για 15 λεπτά, χωρίς καπάκι. Ρίχνουμε κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.