0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πράσο κομμένο στη μέση σε μάκρος και ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε ζαράκια
- 1 φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ζαράκια
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 1/2 φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα
- 4 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι χυμό καρότο
- 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο και προσθέτουμε το καρότο και το φινόκιο. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι και τα κουκιά. Προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό, 1 κουταλιά θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε το σπανάκι. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε 1 ½ κουταλιά από τα φύλλα του φινόκιο ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο θυμάρι, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα.