0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ποτ. κόκκινες φακές
- 1 ποτ. ζωμό κρέατος χλιαρός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κους. σούπ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί κομμένη σε κύβους και τηγανισμένη (κρουτόν)
Εκτέλεση
Πλένουμε και σουρώνουμε τις φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, τις φακές, τα καρότα, τις πατάτες, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να χυλώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι τηγανίζουμε τους κύβους του ψωμιού. Γαρνίρουμε τη σούπα με κρουτόν και, προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.