Σούπα με καρότο και πορτοκάλι

Σούπα με καρότο και πορτοκάλι Σούπα με καρότο και πορτοκάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 500 γρ. καρότα σε φέτες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3-4 κουταλάκια χοντροκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι ξεραμένο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξινή κρέμα γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα στο Βούτυρο για  10 λεπτά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον ζωμό, το κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Δουλεύουμε το μείγμα λίγο-λίγο σε ενα μπλέντερ να γίνει λείο. Το τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με μια κουταλιά ξινή κρέμα γάλακτος, πασπαλισμένη με μοσχοκάρυδο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε