4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. αχιβάδες
- 450 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και σε κύβους
- 3 πρέζες φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αντζούγια ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 8 φέτες ψωμί φρυγανισμένες και αρωματισμένες με σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τις αχιβάδες για 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τις αχιβάδες και κρατάμε το ζωμό τους. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, την αντζούγια και τον μαϊντανό για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις αχιβάδες, το ζωμό τους, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σούπα, τοποθετώντας πρώτα στο πιάτο το ψωμί.