6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. κολοκάσι σε κύβους
- 2 πατάτες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 90 γρ. βούτυρο
- 1 bouquet garni (ένα κοτσάνι μαϊντανό, λίγα φύλλα σέλερι, ένα κλαδάκι θυμάρι)
- 900 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 λίτρο γάλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό βούτυρο τα κρεμμύδια και το σέλερι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κολοκάσι, τις πατάτες, τα αρωματικά χόρτα, το ζωμό, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις βράσουν καλά τα λαχανικά, αφαιρούμε το ματσάκι μυρωδικών, αλέθουμε τη σούπα και την περνάμε από σουρωτήρι. Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο βούτυρο ανακατεμένο σε κάθε πιάτο.