0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 170 γρ. καβούρι
- 170 γρ. τόνο θρυμματισμένο
- 4 φλιτζάνια ψωμί σε κύβους
- 220 γρ. τυρί Muenster ή γκούντα σε κύβους
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλάκια μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το καβούρι με τον τόνο. Σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε μια στρώση ψωμιού και από πάνω το καβούρι με τον τόνο. Καλύπτουμε με μία στρώση τυριού και λίγο μαϊντανό. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, τη μουστάρδα σε σκόνη και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το τυρί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C και βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο. Μόλις αποκτήσει θερμοκρασία χώρου, το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.