

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 5 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
- 7 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
- 220 γρ. γάλα
- 5 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το σπανάκι σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε να στραγγίσει για περίπου μία ώρα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνέχεια και όταν το μείγμα μας γίνει μία τελείως λεία κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στύβουμε το σπανάκι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο σπανάκι την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι και τέλος τη μαρέγκα, ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180ο C για μισή περίπου ώρα.
Σερβίρετε αμέσως.