Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο φιστίκι
Για τη γέμιση:
- 1 δόση μπεσαμέλ
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι τριμμένο ανάλατο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το τριμμένο φιστίκι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί. Τοποθετούμε πάλι στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί και να ξεκολλά από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να μισοκρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν και να γίνει μια ζύμη ελαστική. Με ένα κουτάλι κόβουμε στρογγυλά κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά περίπου. Έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει την μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε με το τυρί και το υπόλοιπο φιστίκι. Όταν ψηθούν, τα χαράζουμε στη μέση, να μην χωριστούν, και τα παραγεμίζουμε με την μπεσαμέλ. Ακουμπάμε ένα-ενα τα σού στο τριμμένο φιστίκι για περισσότερη γεύση.