

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4-6 κουταλιές ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη και το νερό σε ανοξείδωτη κατσαρόλα. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο στο σιρόπι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Ρίχνουμε την κρέμα και την εσάνς βανίλιας. Σερβίρουμε τη σως χλιαρή και περιχύνετε με αυτή παγωτό βανίλια, προφιτερόλ, αχλάδια κομπόστα ή κρέπες.