4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 ντομάτες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλάκι μαντζουράνα
- βούτυρο
- 50 γρ. κρουτόν
- 100 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- χυμό απο 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαιντανό, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το αλάτι, το πιπέρι και τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τον χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε πάνω στο μείγμα. Αναμιγνύουμε τα κρουτόν με το μισό τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο τυρί με την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Περιχύνουμε τα φιλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.