0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φιλέτα σολομού κομμένα στη μέση
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- 5 κουταλιές ουίσκι
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το σολομό με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Τηγανίζουμε στο βούτυρο τα κομμάτια σολομού για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές ουίσκι και φλαμπάρουμε. Αφαιρούμε το σολομό και στο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και προσθέτουμε το υπόλοιπο ουίσκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και το χυμό λεμονιού.