4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 50 γρ. οξαλίδα ψιλοκομμένη ή 2 κουταλιές ξίδι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές κρασί λευκό
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- ελαιόλαδο
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με λίγο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα φιλέτα. Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο. Κρατάμε το ζωμό που έβγαλε το ψάρι, προσθέτουμε το κρασί, την οξαλίδα, τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε τα φιλέτα.